ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ζήτησε ο Σκουρλέτης

12:28 - 02 Μαρ 2016 | Οικονομία
Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ζήτησε ο Σκουρλέτης
Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ δρομολογεί η κυβέρνηση σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

«Θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να έχουμε έστω και μια μικρή μείωση μέσα στο 2016, η οποία θα λειτουργήσει ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα», τόνισε ο υπουργός κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης παρουσίασε τις συμβάσεις της ΔΕΗ για προμήθεια καυσίμων το έτος 2016. Ο ίδιος ο κ. Παναγιωτάκης πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση λόγω των ανεξόφλητων οφειλών.

Πίεση προς τη ΔΕΗ για μείωση των τιμολογίων άσκησε προσφάτως και η ΡΑΕ. Με επιστολή της προς τη διοίκηση της επιχείρησης ζήτησε στοιχεία για τη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής, καθώς και εξηγήσεις για το εάν δικαιολογούνται τα επίπεδα τιμολογίων του 2012 που ισχύουν σήμερα όταν οι τιμές των καυσίμων έχουν υποχωρήσει κατά 70%.

 

Στο στόχαστρο της ΡΑΕ μπαίνει και το θέμα των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ οι οποίες προσεγγίζουν πλέον τα 2,5 δισ. ευρώ, καθώς επηρεάζει το σύνολο των ρευστότητας στην αλυσίδα της αγοράς ηλεκτρισμού.

 

Στο θέμα των ανεξόφλητων οφειλών αναφέρθηκε χθες στη Βουλή και ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα για μεγαλύτερες διευκολύνσεις αποπληρωμής των καταναλωτών. Την αρμόδια Αρχή για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας απασχολεί επίσης και το θέμα των ρευματοκλοπών το οποίο βαίνει ανεξέλεγκτο, στερώντας από τα ταμεία της ΔΕΗ σημαντικά ποσά.

 

Χ.Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.