ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «μεγάλη επιστροφή» των Θεσμών; -Στο «μενού» αξιολόγηση και χρέος

17:22 - 07 Μαρ 2016 | Οικονομία
Η «μεγάλη επιστροφή» των Θεσμών; -Στο «μενού» αξιολόγηση και χρέος
Νωρίτερα από το αναμενόμενο επιστρέφει στην Αθήνα το Κουαρτέτο των Θεσμών (σ.σ. αύριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να ενημέρωσε τους ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να ανοίξουν συζήτηση για το ελληνικό χρέος εντος Απριλίου.

Επισήμως πάντως, τις σχετικές αποφάσεις ο κ. Ντάισελμπλουμ θα τις ανακοινώσει σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης το απόγευμα.

Τότε ενδεχομένως να δώσει και έναν «τόνο» για το κλίμα και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας που βρέθηκε μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, για να γυρίσουν στην Αθήνα οι ελεγκτές.

Τι γίνεται με το σημερινό Eurogroup

Στο σημερινό Eurogroup, όπου οι Θεσμοί θα τοποθετηθούν για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αναμένεται να επισφραγιστεί και η εντολή για επιστροφή.
Οι πιστωτές της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), εν μέσω ανησυχιών ότι το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα κινείται ήδη προς μία κρίση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. «Θα είναι το ΔΝΤ μέσα ή έξω;» ρώτησε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που μετέχει στις συζητήσεις, προσθέτοντας: «Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν ότι αυτό είναι αδιανόητο χωρίς το ΔΝΤ - αλλά το ΔΝΤ γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται στην καλύτερη διαπραγματευτική θέση που θα μπορούσε να θέλει κανείς».
Τις περασμένες εβδομάδες, σημειώνει το δημοσίευμα των Financial Times, η αντιπαράθεση έγινε όλο και πιο έντονη, «με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανταλλάσσουν κατηγορίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Πιο πρόσφατα, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ελλάδας είχαν έντονο διάλογο στη συνεδρίαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών (Euro Working Group) την περασμένη εβδομάδα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.