ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΔΕ: Απλώνει δίχτυ προστασίας στους πρόσφυγες

12:25 - 08 Μαρ 2016 | Οικονομία
ΓΓΔΕ: Απλώνει δίχτυ προστασίας στους πρόσφυγες
Σε σαφάρι ελέγχων έχει επιδοθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχές, πλησίον των χώρων, που φιλοξενούνται πρόσφυγες, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Σε σαφάρι ελέγχων έχει επιδοθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλες περιοχές, πλησίον των χώρων, που φιλοξενούνται πρόσφυγες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΣΕ οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε επιχειρήσεις μεταφοράς προσώπων, που ασχολούνται με τη μετακίνηση προσφύγων προς Ειδομένη κι άλλους προορισμούς.

Με βάση τα στοιχεία, που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα, η παραβατικότητα προσεγγίζει το 20%. Πιο συγκεκριμένα σε 73 ελέγχους, έχουν βρεθεί 14 παραβάτες και έχουν διαπιστωθεί 240 παραβάσεις. Δηλαδή κατά μέσο όρο, 17 παραπτώματα ανά παραβάτη. Όπως αναφέρεται από τη ΓΓΔΕ. «το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα οξύ τις πρώτες ημέρες, που δεν είχε οργανωθεί ακόμα η παροχή βοήθειας, οπότε και εμφανίστηκαν διάφορα άτομα με επιβατικά αυτοκίνητα, πουλώντας νερό κι άλλα αγαθά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται».

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου διενεργεί κι αυτή ελέγχους ενώ με απόφαση του υπ. Οικονομίας, ισχύουν ανώτατες τιμές πώλησης για 9 προϊόντα, σε επιχειρήσεις στον οδικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι.

Συνολικά, 9 είδη προϊόντων, όπως νερό, γάλα, τσάι και σάντουιτς, μπαίνουν σε διατίμηση για να προστατευθούν οι πρόσφυγες από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που καταγράφηκαν από μερίδα επαγγελματιών το προηγούμενο διάστημα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 08 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.