ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι:Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν θέμα των ελληνικών αρχών

15:32 - 15 Μαρ 2016 | Οικονομία
Ντράγκι:Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν θέμα των ελληνικών αρχών
Θέμα των ελληνικών αρχών είναι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ σε αυτές εναπόκειται και το πώς θα εφαρμόσουν μια εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς αυτούς, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του προς την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ.Ντράγκι προς την κ.Καϊλή, «σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 10 Φεβρουαρίου 2016. Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων όποιων χαρακτηριστικών στοχεύουν στην παροχή κινήτρων στους καταθέτες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποτελούν ζήτημα που άπτεται της εθνικής αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Ευρωσυστήματος.

 

Η εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων ενδέχεται, ανάλογα με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των καταθετών, να δημιουργήσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους. Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν αν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί η εξαίρεση αυτή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.