ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street Journal:To ΔΝΤ «δείχνει» την Ελλάδα για την διαρροή

14:48 - 02 Απρ 2016 | Οικονομία
Wall Street Journal:To ΔΝΤ «δείχνει» την Ελλάδα για την διαρροή
Δημοσιογράφος της Wall Street Journal υποστηρίζει πως το κείμενο που αποκαλύπτει το διάλογο μεταξύ των Τόμσεν και Βελκουλέσκου είναι γραμμένο από ελληνικό «χέρι» λόγω ενός ορθογραφικού... λάθους!

 

Η διαρροή διαλόγων μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, με επίκεντρο την Ελλάδα, πυροδότησε μία άγρια πολιτική κόντρα, με την ελληνική κυβέρνηση να απαιτεί εξηγήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

 

Οι διάλογοι που αποκαλύπτει το WikiLeaks είναι πραγματικά συγκλονιστικοί, με τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι έντονες. Ήδη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έχει δηλώσει πως "η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεωκοπίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου".

 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα στείλει άμεσα επιστολή στην επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας εξηγήσεις, ενώ έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

 

Ωστόσο ένα tweet του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Marcus Walker, προκάλεσε ακόμα μία... πυρκαγιά αφού όπως υποστηρίζει στο έγγραφο που έχει διαρρεύσει, το όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου είναι γραμμένο "Velkouleskou", ενώ στην πραγματικότητα το όνομά της γράφεται "Velculescu".

 

O Marcus Walker, λοιπόν τονίζει πως αυτό το ορθογραφικό λάθος υποδηλώνει πως το έγγραφο αυτό έχει γραφτεί από ελληνική υπηρεσία!

 

Με μία σειρά από tweets, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αναλύει τα δικά του συμπεράσματα. Ποια είναι αυτά;

 

Πρώτον, η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να μην συζητά για το ελληνικό χρέος

 

Δεύτερον ο Τσίπρας είναι ακόμη συγκεντρωμένος σε μία βραχυπρόθεσμη αποφυγή πόνου

 

Τρίτον πως δεν προβλέπεται συμφωνία σύντομα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 02 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.