ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμφωνο συνεργασίας με το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

14:28 - 19 Ιαν 2007 | Οικονομία
Την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας (MOU) του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας (Know How) συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και η πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητα Deborah L. Wince -Smith.

Επίσης, κατά τη συνάντηση διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν καινοτομικό ενδιαφέρον.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι το φθινόπωρο θα γίνει στην Αθήνα Διεθνές Forum Ανταγωνιστικότητας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αντίστοιχων Συμβουλίων από την ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη, τις Παρευξείνιες Χώρες και τις Χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Ανάπτυξης Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΒ Θανάσης Λαβίδας, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Στ. Κωστόπουλος και Αλ. Λαμνίδης, ο Εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα St. Alley και ο Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Βασίλης Ράλλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.