ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγνωριστικές οι πρώτες επαφές κουαρτέτου κυβέρνησης-Καμία συζήτηση για Wikileaks

19:06 - 04 Απρ 2016 | Οικονομία
Αναγνωριστικές οι πρώτες επαφές κουαρτέτου κυβέρνησης-Καμία συζήτηση για Wikileaks
Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η πρώτη επαφή των Θεσμών με Ευκλείδη Τσακαλώτο-Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από μιάμιση ώρα.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Τσακαλώτο αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ επισήμως ή ανεπισήμως συντάχθηκαν με το ΔΝΤ, ο ίδιος απάντησε λακωνικά: «Δεν έχω κανένα σχόλιο».

 

Σύμφωνα με όσα είπε, στη συνάντηση τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα συναντήσεων κυβέρνησης-θεσμών μέχρι την άλλη Δευτέρα και σχεδιάστηκε ο οδικός χάρτης ως τις 22 Απριλίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup. Ενδεικτικό της αοριστίας πάντως που επικράτησε είναι το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει αύριο, Τρίτη, η συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών.

 

Πάντως σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν αναφέρθηκε η λέξη «Wikileaks».

 

Στο μεταξύ, στην επόμενη συνάντηση με τους επικεφαλής, η ελληνική πλευρά θα καταθέσει τις προτάσεις της για μέτρα 1% του Α.Ε.Π. που είναι κατά βάση οι έμμεσοι φόροι αλλά και μείωση δαπανών ενώ θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή θα γίνει μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή.

 

Η ελληνική πλευρά προτίθεται να παρουσιάσει καινούργιες προτάσεις για την φορολογία – άμεση και έμμεση - και για περικοπές δαπανών, χωρίς να είναι σαφές πάντως αν θα καλύπτουν την διαφορά μέχρι το 3,5% που είναι στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:36 - 04 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.