ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Το 2014 βγαίνατε από το μνημόνιο αλλά... αλλάξατε πολιτική!

11:42 - 06 Απρ 2016 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Το 2014 βγαίνατε από το μνημόνιο αλλά... αλλάξατε πολιτική!
«Ξέρουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές».

Η δήλωση αυτή, ανήκει στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντομπρόβσκις, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχει γίνει ήδη σημαντική δουλειά και πρέπει να την ολοκληρώσουμε σύντομα».

«Δουλεύουμε με καλή πίστη, το ΔΝΤ είναι κομμάτι της ομάδας της πρώτης αξιολόγησης και αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα είναι πραγματικά η εφαρμογή της συμφωνίας, όπως αυτή περιγράφεται στο μνημόνιο κατανόησης», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Κομισιόν δε βάζει καμία καθοριστική ημερομηνία, κανένα χρονικό όριο στην αξιολόγηση. Το μόνο όριο είναι η πλήρης εφαρμογή των όρων του μνημονίου», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει λεπτομερή αποτύπωση των δημοσιονομικών μέτρων, για να κλείσουν οι εκκρεμότητες στο Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, η βελτίωση της συλλογής των φόρων.

Σχετικά με την προαναφερθείσα δήλωση περί αποχώρησης από το πρόγραμμα το 2014, μια δήλωση η οποία αν μη τι άλλο, αναμένεται να συζητηθεί πολύ, ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν, συμπλήρωσε: «Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού και αυτό αποδεικνύει το ότι η οικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 06 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.