ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη μέσω Κοινωνικού Τουρισμού στα νησιά που πιέζονται λόγω προσφυγικού

10:23 - 08 Απρ 2016 | Οικονομία
Στήριξη μέσω Κοινωνικού Τουρισμού στα νησιά που πιέζονται λόγω προσφυγικού
Να στηριχθούν μέσω του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016 τα νησιά, που δέχονται πιέσεις από τις προσφυγικές ροές, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, η τουριστική κίνηση στα πέντε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

 

Με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου (φωτ.), σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

 

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

 

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 08 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.