ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντάξεις: Τσουνάμι μειώσεων-«Τσεκούρι» άνω του 30% σε επικουρικές και κύριες

08:11 - 11 Απρ 2016 | Οικονομία
Συντάξεις: Τσουνάμι μειώσεων-«Τσεκούρι» άνω του 30% σε επικουρικές και κύριες
Στον βωμό της συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να θυσιάσει τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων με μειώσεις άνω του 30%, τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις με περικοπές έως και 40%, καθώς και τις συντάξεις χηρείας.

«Τσουνάμι» μειώσεων έρχεται στις επικουρικές με τους δανειστές να κάνουν ελάχιστα βήματα εμπρός με την κυβέρνηση να εξαναγκάζεται να προχωρήσει σε αρκετές υποχωρήσεις.
Η κυβέρνηση μάλιστα τρέχει να προλάβει το... προσύμφωνο έτσι ώστε να ξεκινήσει η κουβέντα για το χρέος και έτσι οι υποχωρήσεις ίσως γίνουν μεγαλύτερες στο θέμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε νέα πρόταση με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων στους δανειστές, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Με τη νέα πρόταση, σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις επαναϋπολογιστούν με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, θα πρέπει να μειωθούν κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Για ακόμα μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό (άνω των 2.000 ευρώ), οι μειώσεις φθάνουν ή και ξεπερνούν το 30%.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε μείωση 1 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 4 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα δείχνει μεγάλες περικοπές πρώτα απ' όλα στις επικουρικές.

Ο «μπαλτάς» στις επικουρικές σε αριθμούς

1142016

Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις

1242016

Τελευταία τροποποίηση στις 10:03 - 11 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.