ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: «Πλησιάζει» η συμφωνία με Ελλάδα

15:53 - 15 Απρ 2016 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: «Πλησιάζει» η συμφωνία με Ελλάδα
Μια συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας «πλησιάζει» για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης της ελληνικής διάσωσης, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο POLITICO, ενώ σημείωσε ότι αυτή θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.

«Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνουμε πρόοδο σε έναν αριθμό σημείων», περιλαμβανομένων των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της είσπραξης φορολογίας και του επίμαχου θέματος των συντάξεων, ανέφερε σε συνέντευξή του.

 

Ο αντιπρόεδρος παραδέχθηκε κάποιες διαφορές μεταξύ των προβλέψεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, ωστόσο επέμεινε πως οι διαφορές «σαφώς μπορούν να γεφυρωθούν». Και πάλι, υπογράμμισε πως δεν θα έθετε κάποια προθεσμία.

 

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις επανέλαβε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για μια νέα κρίση στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα για τον τραπεζικό τομέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.