ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Το Grexit ψιθυρίζεται ξανά

10:21 - 22 Απρ 2016 | Οικονομία
Σε ένα δημοσίευμα ουδόλως κολακευτικό, αλλά ωστόσο ενδεικτικό της εικόνας της χώρας μας στην παρούσα φάση, η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα «Guardian» επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit, τονίζοντας πως «έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ξανά».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα νευρικό σημείο. «Οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν και πάλι, οι διαδηλωτές βγαίνουν ξανά στους δρόμους και το Grexit άρχισε να ψιθυρίζεται ξανά», σημειώνει ο Guardian.

«Η Ελλάδα είναι τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο», αναφέρει. «Με μικρές ενδείξεις ότι το αδιέξοδο θα ξεπεραστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα, οι αναλυτές τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Μάιο, προτού η Ευρώπη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογραμμίζει ο Guardian.

«Ο κίνδυνος ότι ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί είναι πέρα από αμελητέος», λέει στην εφημερίδα ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος, σημειώνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να παγώσουν ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία» και υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένα παράθυρο που κλείνει τον Μάιο».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.