ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς επιφυλάξεις από Eurostat τα στοιχεία για έλλειμμα-χρέος

17:08 - 25 Απρ 2016 | Οικονομία
ΕΛΣΤΑΤ: Χωρίς επιφυλάξεις από Eurostat τα στοιχεία για έλλειμμα-χρέος
Xωρίς επιφυλάξεις από τη Eurostat για δωδέκατη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010 δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα και το χρέος.

Όπως σημειώνει η στατιστική αρχή, το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σταθερή και εδραιωμένη πλέον αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζει η ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και των διεθνών στατιστικών προτύπων γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή σταθερά αξιόπιστων στατιστικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Eurostat δημοσίευσε στις 21/04/2016 τα στοιχεία της πρώτης κοινοποίησης για το έτος 2015 του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης, μαζί με τις επανεκτιμήσεις των αντίστοιχων στοιχείων για τα έτη 2012, 2013 και 2014, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Με βάση τους κανόνες του προγράμματος καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Κρ. Λαγκάρντ η οποία στο πλαίσιο του πρόσφατου Eurogroup σημείωσε πως θα εξεταστούν με πολύ προσοχή από το ΔΝΤ…

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 25 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.