ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group

11:27 - 04 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group
Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για το Eurogroup της Δευτέρας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποείται το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και συνεργάτες των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τον καθορισμό των λεπτομερειών σχετικά με το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ.

 

Στόχος θα είναι η έκδοση ενός staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο), η οποία θα λάβει την πολιτική έγκριση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, σημαίνοντας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Με τις προβλέψεις για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να είναι προς το παρόν απαισιόδοξες, η σημερινή συνεδρίαση θα επιχειρήσει να βρει «χρυσές τομές» που θα προετοιμάσουν το έδαφος για τo Eurogroup της επόμενης Δευτέρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.