ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλλιας: Με... δάνεια θα γίνεται η πληρωμή εισφορών και φόρων

15:14 - 09 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Την διερεύνηση της δυνατότητας χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους για ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές επιβαρύνσεις προτείνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου: «Ακόμα επαχθέστερο για τους οικονομολόγους και το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών είναι το νέο σύστημα υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων, που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο μένουν ελάχιστα χρήματα στον φορολογούμενο, αλλά μηδενίζονται και τα όποια κέρδη προκύπτουν αναγκάζοντάς τον να βάλει και από την τσέπη του, μόνο και μόνο για να είναι συνεπής στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία... Με ποια λογική το Δημόσιο θεωρεί πως ό,τι έχει τιμολογηθεί, έχει ταυτόχρονα εισπραχθεί;


Έχει η κυβέρνηση έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χορήγησης ειδικών, πλέον, δανείων στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων υποχρεώσεών τους;
Καλούμε για ακόμα μια φορά τους βουλευτές οικονομολόγους, που υπερψήφισαν τις διατάξεις, να μας εξηγήσουν τη λογική της θετικής τους ψήφου».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.