ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Δύσκολα αλλά απαραίτητα τα νέα μέτρα

08:18 - 12 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Δύσκολα αλλά απαραίτητα τα νέα μέτρα
Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι "ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".

Στον επίσημο λογαριασμό του Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union αναφέρεται ότι ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε συγκεκριμένα για την Ελλάδα.

 

«Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Τόνισε ακόμα ότι από το καλοκαίρι του 2015 το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό ενώ τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να μιλήσουν για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι "δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος - δεν θα υπάρξει κούρεμα - αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα".


Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα, τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά» υποστήριξε όμως τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας: "Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν", και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Twitter, "Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.