ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» των δανειστών σε κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

09:16 - 12 Μαϊ 2016 | Οικονομία
«Όχι» των δανειστών σε κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων
Στον «πάγο» φαίνεται να μπαίνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων σε όσους φορολογουμένους αποκαλύψουν εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα που διατηρούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και κατ’ επέκταση η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι θεσμοί και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι αντίθετοι τόσο στη θεσμοθέτηση ευνοϊκών διατάξεων για φοροφυγάδες όσο και στη θεσμοθέτηση ειδικών διατάξεων που θα προβλέπουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να ενεργοποιήσουν τις διακρατικές συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών, με στόχο να εντοπισθούν Έλληνες φορολογούμενοι με κεφάλαια στο εξωτερικό.

 

Το μόνο που δέχονται οι θεσμοί είναι να δοθούν μικρά κίνητρα όπως η μη επιβολή προσαυξήσεων με διατήρηση ωστόσο των ποινικών κυρώσεων. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά ανέφικτη τη δημιουργία του περιουσιολογίου, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει μία ουσιαστικά βάση δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχείων των φορολογουμένων.

 

Επί της ουσίας, το περιουσιολόγιο που επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2016 αναβάλλεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.