ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδούβελης: «To 2015 συντελέστηκε μια καταστροφή»

14:17 - 12 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Χαρδούβελης: «To 2015 συντελέστηκε μια καταστροφή»
Την θέση ότι αυτό που έγινε το 2015 ήταν μια καταστροφή καθώς η οικονομία είχε ανακάμψει και ήμασταν έτοιμοι για ανάπτυξη της τάξης του 3% διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε δηλώσεις του ο κ.Χαρδούβελης έκανε λόγο για θετικά και αρνητικά πρόσημα από την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup.


«Μεταξύ των θετικών είναι ότι μειώθηκε η πιθανότητα του Grexit και μεταξύ των αρνητικών ότι δεν ακολουθήθηκε η συμβουλή του ΔΝΤ για μικρότερα πλεονάσματα» υποστήριξε ο κ.Χαρδούβελης στον Παραπολιτικά Fm, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μια περιοριστική δημοσιονομική πολιτική που δεν βοηθά στην ανάπτυξη και ότι έγινε μια επιλογή να μειωθούν οι τρέχουσες δαπάνες και να φορολογηθεί πάλι η μεσαία τάξη.


«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι μπορούν να παράγουν έργο να θέλουν να το αποφύγουν. Ταυτόχρονα όλοι σκέφτονται το πώς θα κλέψουν το κράτος ενώ όσοι μπορούν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, σκέφτονται σοβαρά να το κάνουν» είπε ο κ.Χαρδούβελης.


Αναφερόμενος στο περίφημο mail Χαρδούβελη είπε πως αυτό περιλάμβανε μέτρα όπως η αύξηση του συντελεστή στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.
«Η οικονομία είχε ανακάμψει, ήμασταν έτοιμοι για μια ανάπτυξη 3%. Αυτό που έγινε το 2015 ήταν μια καταστροφή» τόνισε ο κ.Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας πως «έχει λίγο απογοητευτεί – ειδικά το Σεπτέμβριο μετά τις εκλογές- καθώς η κυβέρνηση δεν έφερε νέο αίμα στο υπουργικό συμβούλιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.