ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Μη θεωρείτε σίγουρη τη συμφωνία στις 24 Μαΐου

17:26 - 17 Μαϊ 2016 | Οικονομία
«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Μη θεωρείτε σίγουρη τη συμφωνία στις 24 Μαΐου
Αβέβαιη χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup την συμφωνία στις 24 Μαΐου καθώς όπως επισημαίνει δεν έχει διασφαλιστεί ακόμη και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Τις αμφιβολίες του σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της Τρίτης 24 Μαΐου φέρεται να εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, ο Jeroen Dijsselbloem ο επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών.

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα στις 24 Μαΐου» παραδέχτηκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem αναφερόμενος στο Eurogroup και μιλώντας στο ολλανδικό κανάλι RTLZ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δάνεια με μακρά περίοδο ωρίμανσης και χαμηλά επιτόκια, ενώ επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τα κύρια βήματα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Πάντως, «ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου», όπως διευκρίνισε και εξήγησε ότι «υπάρχουν ορισμένα δύσκολα σημεία».

Το ΔΝΤ να σημειωθεί έχει προτείνει πάγωμα κεφαλαίου ή τόκων έως το 2040 με επιτόκιο 1,5%, ωστόσο η πρώτη αντίδραση των ευρωπαίων αξιωματούχων είναι αρνητική.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο ονομαστικού κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.