ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυνομοσχέδιο: Φορολογείται ό,τι κινείται

08:10 - 19 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Πολυνομοσχέδιο: Φορολογείται ό,τι κινείται
Η εύκολη συνταγή της επιβολής φόρων επιλέγεται ακόμη μια φορά για να κλείσει η αξιολόγηση.

Έτσι με στόχο την είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της. Με φόρους, με άνεση εφαρμογή αυτών ( ΦΠΑ και καύσιμα) αλλά και με ανάσες χρόνου για κομβικούς κλάδους της οικονομίας όπως ο τουρισμός ή η καπνοβιομηχανία, το Μέγαρο Μάξιμου επιδιώκει να κλείσει γρήγορα το κεφάλαιο των αρνητικών ειδήσεων και να μπει σε ρητορική ανάπτυξης.

Στο μεταξύ αύριο ξεκινά η συζήτηση στις επιτροπές προκειμένου την Κυριακή να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ενδεικτικά μερικοί από τους σημαντικότερους και πιο τσουχτερούς νέους φόρους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο: Αυξάνονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το αφορολόγητο του ΕΝΦΙΑ για το συμπληρωματικό φόρο, επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι φόροι στα καύσιμα, ανεβαίνει ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ, επιβάλλεται φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, επιβάλλονται νέοι φόροι σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση και σταθερή τηλεφωνία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.