ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων όλες οι ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ,ΕΥΑΘ κ.α.)

16:32 - 19 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων όλες οι ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ,ΟΣΕ,ΟΑΣΑ,ΕΥΑΘ κ.α.)
Οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), ο οργανισμός διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ), τα ΕΛΤΑ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό, η Κτιριακές Υποδομές και η ΔΕΗ είναι μερικές από τις εταιρείες που θα ενταχθούν στο νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Σύμφωνα με ένα από τα παραρτήματα που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης οι συγκεκριμένες εταιρείες θα μπουν σταδιακά υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο.


Κατά τον κ. Χουλιαράκη, οι τέσσερις πρώτες εταιρείες θα μεταφερθούν άμεσα και οι υπόλοιπες σταδιακά. Ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχουν και άλλες 19 κρατικές εταιρείες που θα μεταφερθούν στο υπερ-Ταμείο, χωρίς να καταθέσει το σχετικό παράρτημα.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατέθεσε και το παράρτημα που περιλαμβάνει λίστα με 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που μεταφέρονται στο υπερ-Ταμείο, αλλά εκκρεμούν ακόμα στοιχεία για τα υπόλοιπα ακίνητα, κλπ.


Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που ιδρύεται με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ, θα προωθείται πλέον το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

 

Στον έλεγχο της νέας εταιρείας μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος τρεις άμεσες θυγατρικές και ιδρύεται μία καινούργια: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ενώ ιδρύεται η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ).

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 19 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.