ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε σε συμφωνία επί της αρχής

14:23 - 24 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Ελπίζουμε σε συμφωνία επί της αρχής
Σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί το σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την είσοδό του στο Eurogroup.

«Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία επί της αρχής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι για να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση των δανείων πρέπει να ικανοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων προ ολίγων ημερών. Όπως είπε, τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων θα αξιολογηθούν πλήρως από τους θεσμούς.


Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Β. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι υπάρχει βούληση να δουλέψουμε πολύ εποικοδομητικά και να αξιολογήσουμε την «πλήρη εμπλοκή» του Ταμείου.


Όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος, ο Β. Ντομπρόβσκις υπενθύμισε ότι αφορούν την ρύθμισή του σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο και υπό προϋποθέσεις τις οποίες θέτουν οι πιστωτές της ευρωζώνης. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι αποκλείεται το ονομαστικό κούρεμα και ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να είναι συμβατές με το νομικό πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.