ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Καθοριστική η συμφωνία για την Ελλάδα

13:16 - 25 Μαϊ 2016 | Οικονομία
FT: Καθοριστική η συμφωνία για την Ελλάδα
«Η Ελλάδα πετυχαίνει καθοριστική συμφωνία με τους πιστωτές», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Financial Times.

«Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας κέρδισαν χρόνο για να διασφαλίσουν το οικονομικό μέλλον της χώρας, συμφωνώντας σε γενικές αλλά μη λεπτομερείς αρχές για τη χαλάρωση του όγκου του χρέους της και διαλύοντας το αδιέξοδο μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ», αναφέρει η εφημερίδα.

Αντιδρώντας στην είδηση της συμφωνίας, η απόδοση των ελληνικών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το 7%, για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο, σημειώνεται. Η Ευρωζώνη διατήρησε την απαίτησή της να επιτύχει η Αθήνα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ο στόχος αυτός μπορεί να αναθεωρηθεί μετά το 2018, υπονοώντας κάποια χαλάρωση της θέσης της Ευρωζώνης. Το επόμενο στάδιο των συζητήσεων θα επικεντρωθεί στους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους, τους οποίους το ΔΝΤ θα ανακοινώσει πριν δεσμευθεί για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνει η εφημερίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.