ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξιάδης: Αυξημένα τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής

16:14 - 27 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Αλεξιάδης: Αυξημένα τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής
Αυξημένα είναι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και για το 2016, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξή του, μίλησε και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία όπως ανέφερε, παρουσιάζονται πολύ μειωμένα. Ακόμη αναφέρθηκε και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές,τονίζοντας ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατάνε τις αποδείξεις, έως ότου ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη.

«Μέχρι τώρα προτεραιότητα ήταν η διαπραγμάτευση, έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Η αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει μια ψευδής εικόνα ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, όμως τα στοιχεία και τα νούμερα από τις εισπράξεις φόρων από την πάταξη της φοροδιαφυγής τους διαψεύδουν επανειλημμένως. Κύριος στόχος μας είναι οι μεγάλες και πολύ μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής».

Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέφερε: «Σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα δώσουμε κίνητρα στους πολίτες, ένα απ` αυτά τα κίνητρα θα είναι και το "χτίσιμο" του αφορολόγητου με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Παράλληλα αποσαφήνισε ότι για το 2016 θα λάβουμε υπ` όψιν και αποδείξεις έως ότου ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη».

«Για έξι εκατομμύρια φορολογούμενους ο ΕΝΦΙΑ θα τους επιβαρύνει το ίδιο ή και λιγότερο, ενώ για περίπου 500 χιλιάδες φορολογούμενους με μεγάλη ή πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.