ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγμάτευση: Κλείνουν οι εκκρεμότητες-Πιο κοντά η δόση των 7,5 δισ.ευρώ

13:10 - 31 Μαϊ 2016 | Οικονομία
Διαπραγμάτευση: Κλείνουν οι εκκρεμότητες-Πιο κοντά η δόση των 7,5 δισ.ευρώ
Φως στο τούνελ της διαπραγμάτευσης Θεσμών-κυβέρνησης αρχίζει να φαίνεται καθώς όπως όλα δείχνουν, κλείνουν τα «αγκάθια», ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκταμίευση της πολυπόθητης υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Το θέμα του ΕΚΑΣ και τα προαπαιτούμενα δεν σταματούν την εκταμίευση της δόσης σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την αυτή των δανειστών. Η διευθέτηση είναι κοντά και οι δύο πλευρές αφήνουν να εννοηθεί ότι η συμφωνία ολοκληρώνεται άμεσα.

Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη, τόνισε εξάλλου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και υπογράμμισε ότι το εν λόγω θέμα θα λυθεί χωρίς προβλήματα στη διαπραγμάτευση και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Σημείωσε δε ότι, αύριο μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, υπογράμμισε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος.

Προς επίλυση βρίσκεται και το θέμα του ΑΔΜΗΕ. Όταν επιτευχθεί συμφωνία, τα προαπαιτούμενα θα προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή με την μορφή τροπολογιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει την Τετάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 31 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.