ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν: Ο αγώνας για να αποφευχθεί το Grexit τελείωσε

12:12 - 03 Ιουν 2016 | Οικονομία
Σαπέν: Ο αγώνας για να αποφευχθεί το Grexit τελείωσε
Ο αγώνας για να αποφευχθεί το Grexit έχει τελειώσει, αλλά η χώρα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, μετά τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα περίοδο. Δεν έχουν τελειώσει οι δυσκολίες και οι προσπάθειες από την κυβέρνηση και το λαό. Μπαίνουμε όμως σε νέα περίοδο, αυτή την ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας νέας οικονομίας και μιας σύγχρονης χώρας».

 

«Η μάχη που δόθηκε ήταν προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Αυτός ο αγώνας έχει τελειώσει. Η χώρα πρέπει να βρει τώρα τη θέση της στην Ευρώπη. Σε αυτό συνεργαζόμαστε με την ελληνική πλευρά», τόνισε.

 

«Ηταν μια συνάντηση που έγινε πριν τα μεσάνυχτα», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ο Μ. Σαπέν έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα, όπως και ο πρόεδρος Ολαντ».

 

«Συζητήσαμε τη νέα περίοδο, ότι πρέπει να αλλάξει η ατζέντα, χρειάζεται μια αναπτυξιακή ατζέντα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών.

 

Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το κράτος και να περιορίσουμε την φοροδιαφυγή, σημείωσε.

 

«Αν τα πετύχουμε θα μιλάμε του χρόνου για μια αρκετά διαφορετική Ελλάδα που θα έχει επιστρέψει στις αγορές και την ανάπτυξη. Θα υπάρξει εμπιστοσύνη από το λαό ότι τα οφέλη από την ανάπτυξη θα είναι για όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.