ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό

09:29 - 06 Ιουν 2016 | Οικονομία
Κατρούγκαλος: Δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό
Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με δήλωσή του στο Έθνος, αρνείται ότι έχει τεθεί θέμα κατάργησσης του 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους δανειστές.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις, που προσπαθούν να παρατείνουν την αβεβαιότητα» στη χώρα.

 

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες που δημοσίευσε Το Βήμα της Κυριακής, επίκειται ένα πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που η κυβέρνηση θα κληθεί να αποδεχθεί και να υλοποιήσει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Σε αυτό το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνονται μέτρα για την μείωση του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

Το σκληρότερο μέτρο που θα δοκιμάσει τη συνοχή και τις αντοχές της κυβέρνησης αφορά την κατάργηση δύο μισθών (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), κυρίως για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αφού για τους ήδη εργαζόμενους αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.