ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Επιβεβαιώνει το «CCC» για Ελλάδα

22:23 - 10 Ιουν 2016 | Οικονομία
DBRS: Επιβεβαιώνει το «CCC» για Ελλάδα
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης «CCC» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας σταθερό το outlook.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά, το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας ενισχύεται από την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και από την πρόσβαση στην χρηματοπιστωτική στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών.

 

Επιπλέον, η DBRS σημειώνει ότι από το 2009 η χώρα έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή και έχει σημειώσει πρόοδο στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην βελτίωση του φορολογικού κώδικα.

 

Σημαντική βελτίωση έχει επιδείξει και η εξωτερική θέση της χώρας, με την επίτευξη μικρού πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

 

Ο οίκος αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά Η DBRS αναφέρει στην έκθεση του πως καθοδικές πιέσεις στην αξιολόγηση της Ελλάδας μπορούν να προκύψουν εξαιτίας πολιτικής αστάθειας που μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις με τους θεσμούς, δημιουργώντας αμφιβολίες για την δυνατότητα εξυπηρέτησης του χρέους.

 

Επιπλέον, πιέσεις στην αξιολόγηση μπορεί να ασκηθούν από μια ακύρωση μεταρρυθμίσεων και από μια αδυναμία απορρόφησης εξωτερικών σοκ όπως ένα ενδεχόμενο Brexit.

 

Το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση της DBRS ότι το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης ενισχύει την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού τομέα. Το τριετές πρόγραμμα των €86 δισ. έχει χαλαρώσει τις πιέσεις στην ρευστότητα και να εξασφαλίζει μετά τα τελευταία μέτρα την εξυπηρέτηση του χρέους για το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.