ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας:Έφτασε η ώρα να βγουν τα λεφτά από... τα στρώματα!

09:15 - 03 Ιουλ 2016 | Οικονομία
Στουρνάρας:Έφτασε η ώρα να βγουν τα λεφτά από... τα στρώματα!
Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των capital controls θα είναι να μπορεί να βγάλει χωρίς φόβο ο πολίτης τα λεφτά από τα στρώματα, καθώς το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκεινται σε κεφαλαιακό έλεγχο, όπως αποκαλύπτει στην Αυγή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εκιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα την απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και επιμένει ότι θα ήταν για όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους ενώ θεωρεί, με τεχνοκρατικά επιχειρήματα, ότι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνδυασμό με περισσότερες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Όσο για την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, ο κ. Στουρνάρας την αντιμετωπίζει με επιδεικτική ψυχραιμία, εκτιμώντας ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την ελληνική οικονομία, ούτε θα προκαλέσει προβλήματα στην δεύτερη αξιολόγηση.

Κατά την γνώμη του, η απάντηση στο Brexit θα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη, βαθύτερη ΟΝΕ, συμπεριλαμβανομένης και της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:20 - 03 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.