ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup από Σεπτέμβριο-Παρατείνεται η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα

11:42 - 12 Ιουλ 2016 | Οικονομία
Eurogroup από Σεπτέμβριο-Παρατείνεται η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα
Αν και η πορεία του ελληνικού προγράμματος δεν συζητήθηκε επισήμως στο Eurogroup της Δευτέρας, κάποιες άτυπες συζητήσεις είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Αθήνας, ώστε να κλείσει γρήγορα το ζήτημα με τα προαπαιτούμενα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Ήταν το τελευταίο προγραμματισμένο Eurogroup του καλοκαιριού, καθώς το επόμενο έχει οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά σχεδιάζεται η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα με βασικό θέμα τα προαπαιτούμενα των 2,8 δισ. ευρώ, με τους δανειστές να πιέζουν να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η επόμενη αξιολόγηση.

Στο επίκεντρο του χθεσινού Eurogroup βρέθηκαν η Πορτογαλία και η Ισπανία, μετά την πρόταση της Κομισιόν για επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους εξαιτίας της αποτυχίας μείωσης του δημόσιου ελλείμματός τους, καθώς και το ζήτημα του Brexit.

Αν και η πορεία του ελληνικού προγράμματος δεν συζητήθηκε επισήμως στο χθεσινό Eurogroup αφού όπως διαβεβαίωνε Ευρωπαίος αξιωματούχος «Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με το ελληνικό ζήτημα μέχρι τον Σεπτέμβριο», σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων.

Στις άτυπες συζητήσεις, επισημάνθηκαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα στην Ελλάδα, όπως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η θεσμοθέτηση της «ασυλίας» των μελών του και η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.