ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένη αισιοδοξία Citigroup για Ελλάδα- Ποιους κινδύνους «βλέπει»

08:48 - 13 Ιουλ 2016 | Οικονομία
Συγκρατημένη αισιοδοξία Citigroup για Ελλάδα- Ποιους κινδύνους «βλέπει»
Συγκρατημένη αισιοδοξία διατυπώνει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η Citigroup σε report της, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν βελτίωση της κατάστασης.

Η ανεργία μειώθηκε κάτω του 24,9% στο πρώτο τρίμηνο και δημιουργήθηκαν 76 χιλ. καθαρές θέσεις εργασίας τον Μάιο, κυρίως λόγω του τομέα του τουρισμού, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, ενώ εκτιμά ότι δύο κίνδυνοι για την πορεία της χώρας είναι η πιθανότητα η ανάπτυξη και τα φορολογικά έσοδα να μειωθούν υπερβολικά κάτω από την πίεση της υψηλότερης φορολογίας και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην μπορέσει να περάσει μεταρρυθμίσεις και να διαμορφωθεί πολιτικό αδιέξοδο.

 

Η Citi προβλέπει ότι το ΑΕΠ για το 2016/17 θα μειωθεί κατά -1,2%/-3,1%.

 

Να σημειωθεί ότι σε investor trip στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, η Citigroup, εκτός από τραπεζίτες και οικονομολόγους, συνάντησε και τις διοικητικές ομάδες των εισηγμένων εταιρειών Jumbo, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Motor Oil και Μυτιληναίος.

 

«Το ΧΑ είναι -15% και οι τράπεζες -46% από τις αρχές έτους, αλλά οι ελληνικές βιομηχανίες είναι στα ίδια επίπεδα. Είμαστε πλέον αισιόδοξοι για τις προοπτικές τους, καθώς βλέπουμε την κερδοφορία, η οποία ως επί το πλείστον είναι εκτός Ελλάδας, να βελτιώνεται και τις αποτιμήσεις τους να είναι ελκυστικές. Ταυτόχρονα, οι μετοχές τους μπορούν να παρέχουν επίσης και κάποια έκθεση στην ελληνική ανάκαμψη. Κατά συνέπεια αναβαθμίζουμε τη μετοχή του Τιτάνα σε αγορά από ουδέτερη σύσταση πριν.

 

Οι δραστηριότητες του στις ΗΠΑ αποδίδουν καλά και «έχει χώρο για να τρέξει» κατά την άποψή μας. Η Αίγυπτος βελτιώνεται με την εξοικονόμηση κόστους ενώ η Ελλάδα δυσκολεύεται, αλλά είναι απίθανο να πάει πολύ χειρότερα. Η αύξηση των EBITDA για την Τιτάν θα είναι 28% φέτος και 16% το 2017. Η μετοχή διαπραγματεύεται σε 6,6 φορές σε όρους EV/EBITDA, discount 12% σε σχέση τους ανταγωνιστές. Παράλληλα, μας αρέσει επίσης η Motor Oil και η Μυτιληναίος», σημειώνει η Citigroup.

 

Οι τιμές στόχοι που θέτει για τις τρεις μετοχές που ξεχωρίζει είναι: Τιτάν 22,50 ευρώ από 20,50 ευρώ και σύσταση αγοράς πλέον, για τη MOTOR OIL συστήνει αγορά με τιμή στόχο στα 13,50 ευρώ, για τη ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ σύσταση αγοράς και στόχος τα 6 ευρώ.

 

Ταυτόχρονα η Citi επαναδιατυπώνει την ουδέτερη αξιολόγηση για την Jumbo και τον ΟΠΑΠ. Για την JUMBO η τιμή στόχος είναι στα 11,60 ευρώ (αμετάβλητη) και για τον ΟΠΑΠ η τιμή στόχος στα 6,60 ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τα 6,80 ευρώ προγενέστερα.

 

Παράλληλα, συστάσεις αγοράς προτείνει και για τις εταιρείες: ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τις τιμές στόχους. Ουδέτερες συστάσεις για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές και για τις AEGEAN AIRLINES και METKA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.