ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: «Πέφτουν» υπογραφές για Ελληνικό

22:14 - 18 Ιουλ 2016 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: «Πέφτουν» υπογραφές για Ελληνικό
Στην υπογραφή της νέας τροποποιημένης σύμβασης για το Ελληνικό θα προχωρήσει αύριο το ΤΑΙΠΕΔ με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το project των 8 δισεκατομμυρίων, ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε αργά σήμερα το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτήρισε ως "μεγάλη επιτυχία" για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την επένδυση στο Ελληνικό, ιδιαίτερα εάν αυτή ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2017, όπως ανέφερε.

 

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την Rosco, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της σύμβασης διαχείρισης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος με το καναδικό fund PSP, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ακόμη, ο κ. Πιτσιόρλας τοποθέτησε χρονικά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, στις αρχές Φθινοπώρου.

 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ΟΛΘ, με το Ταμείο να αναμένει προσφορές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου εντός του Οκτωβρίου. Τέλος, ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο στόχος για την συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 2 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εντός του 2016, θα επιτευχθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.