ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιο για την παραπομπή Γεωργίου για κακούργημα

17:08 - 14 Αυγ 2016 | Οικονομία
ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιο για την παραπομπή Γεωργίου για κακούργημα
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Ταμείου στην «Καθημερινή της Κυριακής», το ΔΝΤ γνωρίζει την υπόθεση και «είναι πολιτική του να μη σχολιάζει δικαστικές διαδικασίες στα κράτη-μέλη του».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σιωπή των θεσμών προκαλεί εντύπωση σε ανθρώπους που συνεργάσθηκαν με τον κ. Γεωργίου, καθώς χαρακτηρίζουν μέχρι και «πραξικοπηματική» την εκ νέου παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος. Εκτιμάται επίσης ότι «η παραπομπή δεν συνάδει με δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα» και προβλέπουν ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης είχε δηλώσει στους «Financial Times» πως τόσο η Κομισιόν όσο και η ΕΚΤ έχουν αντιδράσει πολύ αρνητικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Ανδρέας Γεωργίου κατηγορείται για παραποίηση στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας και παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, καθώς ο Άρειος Πάγος άσκησε μερική αναίρεση στο σχετικό απαλλακτικό βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.

Ο κ. Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ τον Ιούνιο του 2010 ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.