ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εντός χρονοδιαγράμματος η εκταμίευση», η... απάντηση ΥΠΟΙΚ στη "Handlesblatt"

17:34 - 05 Σεπ 2016 | Οικονομία
«Εντός χρονοδιαγράμματος η εκταμίευση», η... απάντηση ΥΠΟΙΚ στη "Handlesblatt"
Πηγές του ΥΠΟΙΚ... απαντούν στο δημοσίευμα της «Handelsblatt», που ανέφερε πως στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρξει εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα

Η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ βρίσκεται εντός του προγραμματισμένου πλαισίου σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών και επισημαίνουν πως το "πράσινο φως" θα δοθεί, μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

Συνεπώς, έτσι και αλλιώς, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, που θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, για να εκταμιευθεί η υποδόση, πρέπει να διαπιστώσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δράσεων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης».

 

Στη συνέχεια, θα εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 05 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.