ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βεσυρόπουλος: Κοστίζει ακριβά η ολιγωρία της κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

17:12 - 12 Σεπ 2016 | Οικονομία
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, αναδεικνύει, όπως σημειώνει, "την ολιγωρία και την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων".

Ο κ. Βεσυρόπουλος υπογραμμίζει ότι, αν και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε εγκατεστημένο το σύστημα εισροών – εκροών και ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα, στους 20 μήνες της θητείας της.
 
Παράλληλα, τονίζει, ότι εδώ και 6 μήνες, θα έπρεπε να είχε εκδοθεί Κ.Υ.Α. και να είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
 
Για το θέμα, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο κ. Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων. 
 
Προκύπτουν, όμως, σοβαρά ερωτηματικά για την καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, που θα περιορίσει αποφασιστικά τη λαθρεμπορία και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα.
 
 Ο κ. Τσακαλώτος έχει παραλάβει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, που ο ίδιος συνέστησε, εδώ και 6 μήνες. Τι περιμένει; 
 
Από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχει μια απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων ευρώ. 
 
Με αυτά τα έσοδα θα μπορούσε να είχε μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Θα μπορούσε να μην είχε αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ψιλά γράμματα όλα αυτά για την Κυβέρνηση Τσίπρα. 
 
Για αυτούς, η εύκολη λύση είναι μόνο η επιβολή φόρων και η περικοπή μισθών και συντάξεων».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 12 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.