ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχισε η... ονοματολογία για το Ταμείο -Ανοίγει το πακέτο ΔΕΚΟ

19:45 - 12 Σεπ 2016 | Οικονομία
Άρχισε η... ονοματολογία για το Ταμείο -Ανοίγει το πακέτο ΔΕΚΟ
Τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το εποπτικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων βρέθηκαν στο τραπέζι της πρώτης συνάντησης που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η συνάντηση είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, με τον υπουργό Οικονομικών να αποχωρεί ικανοποιημένος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι έως την Παρασκευή θα έχει βρεθεί κοινός τόπος τουλάχιστον αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν το νέο υπερταμείο.

 

"Είμαστε κοντά", είπε ο υπουργός κι ενώ πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως στο τραπέζι έπεσαν ονόματα και από τις δύο πλευρές.

 

Στην ίδια συνάντηση "άνοιξε" επίσης και το πολύ σημαντικό θέμα του καταλόγου των ΔΕΚΟ οι οποίες θα μεταφερθούν στο νέο Ταμείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο τροποποίησης της γνωστής λίστας των «οκτώ» (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ).

 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ συζήτθηκαν ακόμα θέματα του εσωτερικού κανονισμού του Ταμείου και τεχνικά ζητήματα, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη.

 

Νωρίτερα, υπήρξε συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των Θεσμών και εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέματα διαφθοράς και κυρίως του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

 

Την Τρίτη στις 10.00 το πρωί θα γίνει γενική επισκόπηση θεμάτων στο ραντεβού κυβέρνησης - τρόικας στο Hilton με τη συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να μπει στις διαπραγματεύσεις και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:52 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.