ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλεξιάδης: Πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

17:14 - 15 Σεπ 2016 | Οικονομία
Αλεξιάδης: Πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Αναλυτικά στοιχεία για τις πηγές από τις οποίες θα προκύψουν τα έσοδα για το Πρόγραμμα Φοροελαφρύνσεων που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πού θα βρεθεί το 1 εκατ. και παραπάνω, ετησίως, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που πρόκειται να γίνουν» είπε ο κ. Αλεξιάδης. 

 

Πρόσθεσε ότι εδώ και έναν χρόνο, που βρίσκεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δεν έχει ακούσει ούτε μία πρόταση για τις πηγές αύξησης των δημοσίων εσόδων, ούτε και πρόταση για τις δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν. «Στη λογιστική υπάρχει το ισοζύγιο, η χρέωση, η πίστωση το υπόλοιπο. Δεν μπορείς να λες πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε όλοι να γίνουμε σοφότεροι από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ».

 

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να μην είναι η συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει, δηλαδή περιορισμός των δαπανών στην υγεία, την παιδεία, ή περιορισμός δαπανών με απολύσεις που είχαν ξεκινήσει «και ευτυχώς σταμάτησαν».

 

Τέλος, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έρθει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης των φορολογικών μηχανισμών και άρα καλύτερους και ταχύτερους ελέγχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.