ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χάνεται» η εξαγγελία Τσίπρα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

13:58 - 16 Σεπ 2016 | Οικονομία
«Χάνεται» η εξαγγελία Τσίπρα για τον ακατάσχετο λογαριασμό
Ανοικτό ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά το σχέδιο για καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, άφησε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Πρόκειται ασφαλώς για μία αρνητική εξέλιξη, καθώς τη συγκεκριμένα εξαγγελία είχε κάνει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τώρα οι δανειστές φαίνεται πως ανατρέπουν τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10:00 το πρωί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης βρίσκονταν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των διαπραγματεύσεων που έγιναν τις περασμένες μέρες.

 

Σύμφωνα με τα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση, το γενικό συμπέρασμα από την ολοκλήρωση των εβδομαδιαίων διαπραγματεύσεων είναι σε θετική κατεύθυνση.

 

«Σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ’ ότι ήμουν τη Δευτέρα καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος», ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος.

 

Οι δανειστές φεύγουν σήμερα πλην ΔΝΤ αφήνοντας ανοικτά λίγα θέματα στα προαπαιτούμενα τα οποία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο.

 

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες με ένα εφαρμοστικό νόμο.

 

Από την ενημέρωση που έγινε προκύπτει ακόμα ότι έγινε μεγάλη πρόοδος στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε αντιδιαστολή με το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα κεφάλαια στο οποίο, όπως σημειώθηκε, υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα, αν και οι δυο πλευρές φέρονται να είναι πολύ κοντά.

 

Επιμέρους, στο θέμα του σχεδίου για το πλαστικό χρήμα η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ο ακατάσχετος λογαριασμός συνοδεύεται από αναζήτηση μεγαλύτερων κινήτρων ώστε να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος και η εισπραξιμότητα ΦΠΑ.

 

Ωστόσο, σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm, δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά η συμφωνία για τον ακατάσχετο ειδικό λογαριασμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.