ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το EWG θα «τακτοποιηθούν» οι ουρές της υποδόσης

18:58 - 16 Σεπ 2016 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το EWG θα «τακτοποιηθούν» οι ουρές της υποδόσης
Τις επόμενες ημέρες και πριν από τη συνεδρίαση του Euro Working Group στις 29 Σεπτεμβρίου θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα ορόσημα της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, κατά την τρέχουσα εβδομάδα υπήρξε πρόοδος με τους εκπροσώπους των θεσμών σε όλα τα θέματα. Για ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές) εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Άλλωστε, η κυβέρνηση ετοιμάζει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα και να το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή πριν από τις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Οι ίδιοι παράγοντες επεσήμαναν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

 

Την Παρασκευή έγινε η "σύνοψη" των διαπραγματεύσεων, με σημαντικότερη είδηση να αποτελεί το "μπλόκο" που φαίνεται πως βάζουν οι θεσμοί στο σχέδιο για καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού. Η εξέλιξη αυτή, ασφαλώς, δεν χαροποιεί την κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί από τη ΔΕΘ πως θα περάσει αυτό το μέτρο.

 

Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν από την Αθήνα, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του Ταμείου. Η ενημέρωση αυτή δεν αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:13 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.