ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Χατζηδάκη ιδανικό... φινάλε στη Βουλή

21:57 - 27 Σεπ 2016 | Οικονομία
Αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Χατζηδάκη ιδανικό... φινάλε στη Βουλή
Με αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο πέρασε με 152 "ναι".

Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

“Ο λόγος για τον οποίο είστε καλοί Μαρξιστές είναι γιατί τηρείτε στο ακέραιο τη ρήση του ηθοποιού Γκρούτσο Μάρξ, “αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μας έχω και άλλες””.

 

“Θέλετε διάλογο; Αν έχετε τα κότσια πέστε τις ιδέες σας για τις επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια;

 

Περιμένουμε από ένα νεοδημοκράτη να πει ότι δεν θα τις ιδιωτικοποιήσει. Περιμένουμε μια μέρα και απάντηση δεν παίρνουμε”, αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών.

 

“Κατέθεσα το νόμο για τις συμβάσεις και τις παραχωρήσεις. Αμφισβητείτε το νόμο που ψηφίσατε; Ξέρω ότι είναι δύσκολη η προσπάθεια σας να κρύψετε ένα ελέφαντα σε ένα ντουλάπι”, σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:

 

“Ο κ. υπουργός υπερηφανεύεται ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ, αν είναι αυτός υπουργός, γιατί δεν ξέρω πόσο θα είστε.

 

Αλλά ποια αξία έχει η δήλωση του κ. Τσακαλώτου και του κ. Τσίπρα, όταν όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πιστεύουμε το αντίθετο από αυτά που λένε;”.

 

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Χατζηδάκη γιατί δεν έχει απαντήσει, ούτε τι μέσα θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ ούτε αν θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις”, ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.