ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόμσεν: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για την Ελλάδα

10:30 - 02 Οκτ 2016 | Οικονομία
Τόμσεν: Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες για την Ελλάδα
«Το ΔΝΤ έχει κανόνες. Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες του για την Ελλάδα», ανέφερε σε συνομιλητές του στην Ουάσινγκτον ο Πόλ Τόμσεν, σύμφωνα με την «Realnews», ο οποίος συμπλήρωσε ότι «η Γερμανία θα αποφασίσει αν θέλει την επιστροφή μας στο πρόγραμμα ή όχι».

Όπως αναφέρεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, σε σκληρή γραμμή, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του επιτελείου της Κριστίν Λαγκάρντ λίγες ημέρες πριν την ετήσια σύνοδο του Ταμείου, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον μεταξύ  7-9 Οκτωβρίου.  Μάλιστα εκτιμάται ότι  στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου ενδεχομένως να συζητηθεί από το «κλαμπ της Ουάσινγκτον» η τύχη του ελληνικού χρέους.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αίσθηση που αποκόμισαν οι συνομιλητές του κ. Πόλσεν, είναι ότι στο Ταμείο παραμένουν «αποστασιοποιημένοι» με τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και δίνουν ελάχιστες πιθανότητες το ΔΝΤ να επιστρέψει με χρηματοδότηση- παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας – κάτι που βάση της συμφωνίας θα πρέπει να αποφασιστεί μέχρι το τέλος του 2016.

 

Το «μπαλάκι» στην Merkel

 

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, δύο επιλογές υπάρχουν στον ορίζοντα: Ή θα πρέπει να γίνει μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να επιστρέψει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει το γερμανικό κοινοβούλιο ότι η παρουσία του Ταμείου δεν είναι πλέον απαραίτητη. Πάντως με δεδομένο ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις εντός του CDU και του CSU (των χριστιανοδημοκρατών και των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας), συν το γεγονός  ότι η καγκελάριος υπέστη πρόσφατα δύο βαριές ήττες σε τοπικές εκλογές στην Γερμανία, θεωρείται απίθανο ότι στην παρούσα φάση το Βερολίνο θα ασχοληθεί σε πολιτικό επίπεδο, με την χώρα μας και το χρέος.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.