ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπρα ντε φερ Σόιμπλε-Λαγκάρντ για τη βιωσιμότητα του χρέους

21:16 - 06 Οκτ 2016 | Οικονομία
Μπρα ντε φερ Σόιμπλε-Λαγκάρντ για τη βιωσιμότητα του χρέους
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Από την Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε επέμεινε εκ νέου ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα.

 

Αντιθέτως, η Κριστίν Λαγκάρντ -συνεπικουρούμενη από τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών Τζακ Λιού – επέμεινε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

 

Σόιμπλε: Παραπλανούν τον ελληνικό λαό με το χρέος

Μιλώντας στην Σύνοδο, το βράδυ της Πέμπτης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε όχι μόνο είπε ότι «το χρέος της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα» αλλά πρόσθεσε πως «όταν η συζήτηση επικεντρώνεται μόνο στο ζήτημα του χρέους, αυτό παραπλανά τον ελληνικό λαό». Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει, ή πιο σωστά να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα».

 

Λαγκάρντ: Οσο δεν είναι βιώσιμο, δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα

Η φράση του Σόιμπλε ουσιαστικά αποτελούσε απάντηση στην επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία νωρίτερα, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, εν όψει των εργασιών της Συνόδου του Ταμείου, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 

«Έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα» σημείωσε, ενδεικτικά. Πρόσθεσε δε πως οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν έχουν αλλάξει.

 

«Για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει» τόνισε.

 

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε πως παραμένει υποτονική για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το “κλειδί” είναι να δράσουμε άμεσα» συμπλήρωσε.

 

Η κα Λαγκάρντ εστίασε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιμεριστούν καλύτερα τα οφέλη της οικονομίας.

 

Όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατέστησε σαφές ότι αρκετές τράπεζες θα πρέπει να ελέγξουν και να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:44 - 06 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.