ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Παπακωνσταντίνου... εξηγεί γιατί δεν βγήκαμε από την κρίση!

21:11 - 07 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ο Παπακωνσταντίνου... εξηγεί γιατί δεν βγήκαμε από την κρίση!
Κατά την παρουσία του βιβλίου του "Game Over", στην Κομοτηνή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών (2009-2011), Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέλσυε τους λόγους που κατά τη γνώμη του η Ελλάδα έχει "εγκλωβιστεί" στην οικονομική κρίση.

"Ένας από τους λόγους για τους οποίους η χώρα δεν έχει καταφέρει να βγει από την κρίση, είναι γιατί ακούσαμε φωνές λαϊκισμού και δεν συμφωνήσαμε μεταξύ μας στη υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προχωρήσουμε παραπέρα", ανέφερε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ για να συνεχίσει:

 

"Πριν από δύο χρόνια υπήρχε προοπτική για να βγούμε από την κρίση. Η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα, ξαναέμπαινε στην ανάπτυξη και στην συνέχεια η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική που ήταν πιστεύω επιζήμια για την χώρα. Τώρα επιχειρεί να αλλάξει στρατηγική αλλά φοβούμαι ότι δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει".

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο.
 
Για τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, επεσήμανε ότι στις επόμενες εκλογές είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κεντροαριστερά κάτω από μια ευρύτατη ομπρέλα, στην οποία θα μπουν όλοι οι σημερινοί φορείς που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Βουλής, σημειώνοντας ότι αυτός ο σχηματισμός θα πρέπει να αποτελέσει "ένα νηφάλιο εταίρο για εκείνον που θα κερδίσει τις εκλογές".

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 07 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.