ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στελεχώθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου

12:37 - 11 Οκτ 2016 | Οικονομία
Στελεχώθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου το οποίο θα ασκεί ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της εταιρείας η οποία θα ελέγχει σχεδόν το σύνολο των ΔΕΚΟ και των κρατικών ακινήτων.

Στο Εποπτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κ.κ. Γεώργιος Σταμπουλής Γεώργιος - Σπύρος Ταβλάς και Όλγα Χαρίτου από ελληνικής πλευράς, ενώ τους δανειστές εκπροσωπούν ο Γάλλος Jacques Henri Pierre Catherine Le Pape (φωτό) και ο Ισπανός David Vegara Figueras.

 

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα είναι ο κ. Le Pape καθώς και ο αναπληρωτής του αναμένεται να εκλεγούν στην πρώτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

 

Σημειώνεται πως η επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης του υπερταμείου, ώστε να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη του χρόνου περιλαμβάνονται στις συστάσεις του Eurogroup προς τη χώρα μας.

 

Όσον αφορά τα βιογραφικά των πέντε μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, η κα Ολγα Χαρίτου είναι τραπεζικό στέλεχος και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

 

Ο κ. Γιώργος Ταβλάς είναι στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ, ενώ ο κ. Γιώργος Σταμπουλής είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Jacques Le Pape είναι πρώην συνεργάτης της σημερινής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκαρντ, ενώ ο κ. David Vegara Figueras είναι πρώην στέλεχος του ESM, παλαιότερα του ΔΝΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.