ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερήσεις στη β' αξιολόγηση «βλέπουν» HSBC και Citigroup

15:17 - 11 Οκτ 2016 | Οικονομία
Καθυστερήσεις στη β' αξιολόγηση «βλέπουν» HSBC και Citigroup
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα, σημειώνει η HSBC σε έκθεση της, ενώ και η Citigroup προβλέπει καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση,

Η τράπεζα εκτιμά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν καθυστερήσεις στη β΄ αξιολόγηση καθώς θα κληθεί να ολοκληρώσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις στις οποίες περιλαμβάνονται τα εργασιακά, ενώ παράλληλα δεν αντιμετωπίζει μεγάλες λήξεις χρέους έως τον επόμενο Ιούλιο.

 

Σύμφωνα με την τράπεζα είναι αμφίβολο αν θα αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικούς τίτλους στο πλαίσιο του QE, καθώς βάση των κανόνων είναι υποχρεωμένη να σταματά σε περιόδους που βρίσκεται σε εξέλιξη αξιολόγηση.

 

Citigroup: Η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα είναι γρήγορη υπόθεση

 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται note της Citigroup, σύμφωνα με το οποίο η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα είναι μία εύκολη και γρήγορη υπόθεση για την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με την Citi, αυτή θα είναι πιο αμφιλεγόμενη καθώς θα περιλαμβάνει περαιτέρω μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, κάνοντας πιο εύκολες τις ομαδικές απολύσεις, ένα τοξικό θέμα για την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, με τα προβλήματα ρευστότητας της Ελλάδας να είναι περιορισμένα και τις αποπληρωμές του χρέους να είναι μακριά ακόμα, η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα είναι μία εύκολη και γρήγορη υπόθεση, αλλά θα τραβήξει για αρκετούς μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.