ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σόιμπλε «βέβαιος» ότι το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα!

16:51 - 11 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ο Σόιμπλε «βέβαιος» ότι το ΔΝΤ θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα!
Προσπάθεια να "προκαταλάβει" τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του ΔΝΤ έκανε από το Λουξεμβούργο, στο περιθώριο του ECOFIN ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μία δήλωση από το... πουθενά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει στην εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα μέσα στο 2016".

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας, τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητη η έγκριση της γερμανικής Βουλής μιας και δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, συγκριτικά με τη συμφωνία για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα.  

 

Ακόμη, διεμήνυσε πως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη του 2016, κάτι που ζήτησε και το Eurogroup.

 

Τα γεγονότα, πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόλαβαν τον κ. Σόιμπλε, καθώς το πενταμελές εποπτικό συμβούλιο ανακοινώθηκε νωρίτερα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

 

Η νέα "παρέμβαση" Σόιμπλε σχετικά με το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έρχεται μετά το δημοσίευμα της Die Welt, που εκτιμά πως σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, η Γερμανία θα επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit, σε συνδυασμό με ένα γενναίο "κούρεμα" χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.