ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοχευμένοι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων από την Οικονομική Αστυνομία

17:45 - 14 Οκτ 2016 | Οικονομία
Στοχευμένοι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων από την Οικονομική Αστυνομία
Ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της φοροδιαφυγής.

Αναλυτικότερα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων και διαπίστωσε λαθρεμπορία υγρών καυσίμων.

 

Συγκεκριμένα, προέκυψαν αναντιστοιχίες στις συγκρίσεις των παραστατικών αγορών - πωλήσεων με τα δεδομένα των λογιστικών αρχείων της εταιρείας, ενώ βρέθηκαν 18.576,39 λίτρα υγρών καυσίμων περισσότερα από τα λογιστικά αποθέματα του πρατηρίου. Επιπλέον προέκυψαν και διοικητικές παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ) και το Τελωνείο για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Επίσης στην Αττική, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και το Κλιμάκιο Ελέγχου και Διακίνησης Καυσίμου (Κ.Ε.Δ.Α.Κ.), πραγματοποίησαν έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

 

Κατά τον έλεγχο ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία για τη διενέργεια εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου, ενώ επίσης ελήφθησαν δείγματα των καυσίμων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να διερευνηθεί το νόμιμο της σύνθεσής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.