ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακά, Υγεία και Δικαιοσύνη στο «μενού» της διαπραγμάτευσης σήμερα

08:53 - 25 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ενεργειακά, Υγεία και Δικαιοσύνη στο «μενού» της διαπραγμάτευσης σήμερα
Τα θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι τα πρώτα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Θα ακολουθήσουν από τις 13:00 έως τις 14:00 συναντήσεις με αντικείμενο ενεργειακά – περιβαλλοντικά θέματα, ενώ από τις 14:00 έως τις 15:00 θα συζητηθούν θέματα δημόσιας διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, που είχε αναβληθεί τις προηγούμενες μέρες λόγω ασθένειας γίνεται στο φόντο της αντιπαράθεσης που έχει εκδηλωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο την σταθερή αντίθεση του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη στην πώληση του 17% της ΔΕΗ.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο τραπέζι τέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016 και οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το πρωί στις 10.00, με τον επικεφαλής για τον τομέα της Υγείας του κουαρτέτου, G. Carone. Στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν τα θέματα δαπανών, προϋπολογισμών και φυσικά της αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών ΕΟΠΥΥ, αλλά και του ΕΣΥ συνολικά.

Επίσης καυτό παραμένει το θέμα, όπως ανέφερε χτες το Reporter.gr, για μείωση κατά 30% μέσα στην επόμενη χρονιά, τουλάχιστον κατά 200 εκατ. ευρώ, του clawback.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.