ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση έως το τέλος του έτους στη ρύθμιση της ΔΕΗ

11:58 - 31 Οκτ 2016 | Οικονομία
Την παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας το Δ.Σ. της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της επιχείρησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ήταν η τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας και παρατηρήθηκε συνωστιμός σε πολλά καταστήματα της ΔΕΗ.

 

Ταυτόχρονα σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΕΥΔΑΠ προσανατολίζεται σε «σιωπηρή» παράταση τουλάχιστον 15 ημερών στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

 

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104.9". "Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να δοθεί νέα παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Περιμένουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για να την ανακοινώσουμε και επίσημα".

 

Από το πρωί σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ υπάρχει μεγάλη ουρά από πολίτες, που σπεύδουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους. "Οι Έλληνες πάντα είναι της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ικανοποιητική τήρηση των διακανονισμών. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 85%. Για να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες. Το καλοκαίρι ήταν θεωρητικά εύκολο και δεν υπήρχαν πολλά έξοδα. Η παράταση που θα δοθεί, είναι η τελευταία γιατί εάν υπάρξει άλλη παράταση νομίζω οτι η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της. Ωστόσο εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική, επιστρέφοντας 15% στους συνεπείς καταναλωτές. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε" επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στη μείωση των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στις συνθήκες ανταγωνισμού. "Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Οι υπάλληλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως δεν φθάνουν. Η εταιρεία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση σημαντικό ρόλο παίζουν οι δημοπρασίες ενέργειας για τους ανταγωνιστές, καθώς η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά κάτω του κόστους. Αυτό δεν υπηρετεί τον υγιή ανταγωνισμό. Οι πάροχοι δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος και μπορούν να είναι ανταγωνιστές. Πρόσφατα αγόρασαν 4000 γιγακιλοβατόρες κάτω του κόστους. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα" κατέληξε ο κ.Αδαμίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 31 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.