ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έριξαν την οικονομία στο «υπόγειο»

12:41 - 17 Νοε 2016 | Οικονομία
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει την αποκλειστική ευθύνη που η οικονομία, μετά τη μικρή ανάκαμψη του 2014, επέστρεψε στην ύφεση.
 
       Και όμως, σήμερα πανηγυρίζει για την επίδοση του 3ου τριμήνου του 2016.
 
       Γιατί όμως πανηγυρίζει;
 
       Μήπως για το ότι το Α.Ε.Π. του 3ου τριμήνου του 2016, ως απόλυτος αριθμός, συγκρίνεται με την χειρότερη επίδοση της χώρας (3ο τρίμηνο του 2015) από το 1999, λόγω της αβεβαιότητας του περυσινού καλοκαιριού και των κεφαλαιακών περιορισμών που η σημερινή Κυβέρνηση επέβαλε;
 
       Ή μήπως για το ότι το Α.Ε.Π. του 3ου τριμήνου του 2016 είναι χαμηλότερο από αυτό της αντίστοιχης περιόδου του 2014;
 
       Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέλαβε την οικονομία στον “1ο όροφο”, την έριξε στο “υπόγειο”, και σήμερα πανηγυρίζει που προσπαθεί να την ανεβάσει στο “ισόγειο”. 
 
       Έχει τεράστιες ευθύνες για αυτά τα 2 χαμένα χρόνια για τη χώρα.
 
       Χρόνια κατά τα οποία οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν “λουκέτο” ή “μετανάστευσαν”, το Κράτος διεύρυνε την εσωτερική στάση πληρωμών, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συρρικνώθηκε».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.